Kulturno edukativni centar za žene “Sehara” krajem mjeseca pokreće dva kursa izrade umjetnina, kurs dekorativnog slikanja i izrade bosanskog ćilima čime nastoje zaštiti od zaborava ovaj segment bosanske kulture i tradicije.

KURS DEKORATIVNOG SLIKANJA U KULTURNO-EDUKATIVNOM CENTRU SEHARA

Ostvarite sebe, ispoljite svoju kreativnost, ispunite se, obradite svoje emocije i misli oslikavajući komad platna koje priča za vas, igrajte se i pronađite se. Sehara je kao i uvijek tu za vas, na usluzi, ispunjavajući vaše želje i potrebe. Prijavite se na kurs dekorativnog slikanja i iskoristite mjesec maj na kreativan i produktivan način.

Zamislite da i vi, sa malo ili nimalo početničkog znanja o slikanju, možete napraviti pravo malo remek djelo. Polaznice ovog kursa ne moraju imati nikakvo predznanje o slikarstvu, faze samog kursa prilagođene su apsolutnim početnicima, a jedini preduvjet je dobra volja – da dođete, naučite i oduševite se svojim sposobnostima koje su još uvijek neprepoznate.
Možete se prijaviti na našu e-mail adresu kec.sehara@gmail.com, navedite ime i prezime, datum rođenja, zanimanje i kontakt telefon. Prijaviti se možete do 27.4.2016. godine.

KURS IZRADE BOSANSKOG ĆILIMA U KULTURNO-EDUKATIVNOM CENTRU SEHARA

Vratimo se tradicionalnim zanatima, i osvježimo uspomene naših predaka učeći tkati ćilime. Tkanje ćilima je zanat koji nažalost izumire. Bosanski ćilim nestaje. Ne dopustimo da nestane simbol i brend naše, bosanskohercegovačke, tradicije i baštine. Vratimo se jednom od najstarijih zanata na našem prostoru i naučimo kako tkati bosanski ćilim. Sehara vam pruža edukaciju kako izraditi ćilim te oživljavati kreativnost naših predaka. Prijavite se na kurs tkanja ćilima koji je namjenjen početnicama i onima koje već imaju određeno znanje o istom.

Svoje podatke ( ime i prezime, datum rođenja, zanimanje i kontakt telefon ) možete poslati na naš e-mail kec.sehara@gmail.com ili popuniti prijavu na recepciji Kulturnog centra Kralj Fahd na Bunuru.

Prijave možete slati do 28.4. 2016. godine.