Miz Mostar Info centar

Info-servis za mlade Medžlisa Islamske zajednice Mostar nastavlja s misijom širenja dobra u duhu vjere i zajedništva kroz različite segmente djelovanja mladih ljudi. U organizaciji Info-servisa za mlade, danas, 23.4.2016.godine u Kulturnom centru Kralj Fahd je održan 7. tradicionalni stonoteniski turnir. Jusuf ef. Kafadar učeći ajete sure Junus je označio početak turnira.

Miz Mostar Info centar

Prisutni mladi su imali priliku vidjeti prezentaciju dosadašnjih aktivnosti u okviru Info-servisa, tokom koje je Eldis ef. Balić pozvao sve prisutne na turniru da se pridruže Info-servisu za mlade kroz sve buduće aktivnosti, ukazujući na važnost razvijanja mreže zajedništva mladih u okviru MIZ-e Mostar.

Miz Mostar Info centar

Glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Mostar, Suljo ef. Cikotić, je otvorio turnir. Osvrćući se na mjesec Redžeb u kojem se dobra djela višestruko vrednuju, poručio je jasne poruke mladim generacijama našega grada, da je smisao djelovanja u dobru i zajedništvu osnovna misija muslimana i ummeta Muhammeda s.a.v.s.

Miz Mostar Info centar

Na današnjem turniru se takmičilo 50-ak učesnika iz osnovnih i srednjih škola. Takmičenje je proteklo u fer i korektnom nadigravanju, gdje su se sljedeći istakli:

1. mjesto – Amar Šunje (JU Srednja tekstilna i poljoprivredna škola Mostar)
2. mjesto – Hamza Cikotić ( džemat Vrapčići )
3. mjesto – Asmir Husić ( JU Srednja elektrotehnička škola Mostar )

Miz Mostar Info centar

Zahvaljujemo se Sportskom savezu Grada Mostara i Kulturnom centru Kralj Fahd koji su nam pružili podršku u realzaciji i ovogodišnjeg turnira. Info-servis za mlade Medžlisa Islamske zajednice Mostar se priprema za realizaciju novih projekata, djelujući na putu dobra u ime Gospodara.

Info-servis za mlade MIZ-a Mostar