U petak, 24.4.2015.godine, u Studentskom hotelu Mostar upriličen je program za naše drage sugrađanke, poštovane majke i djevojke, program pod nazivom: „Čuvari porodičnog blaga“. Organizatori programa bili su: Medžlis IZ Mostar, Karađoz-begova medresa i Kulturno-edukativni centar za ženu „Sehara“.

Program je podsjećanje i isticanje uloge majke – najbolje i najplemenitije uloge koju žena može imati na ovom svijetu. Osnovni cilj i poruka programa bila je ukazati na potrebu afirmacije porodičnih vrijednosti koje mogu biti značajne za cijelo društvo. Potrebno je potaknuti mnogo više ljubavi, topline, poštivanja i plemenitosti među ljudima.

Ovom lijepom idejom željeli smo svi mi kao organizatori programa istaći značaj majke, posebno u današnjem vremenu i njenu bitnost u svakom segmentu i svakom trenutku čovjekovog života.

Program „Čuvari porodičnog blaga“ je ideja koja se uz Božiju pomoć realizuje već drugu godinu, naglašavajući blago porodice i ljepote onoga što imamo.

Program je sastavljen od Kur´anskih ajeta koje je za ovu priliku učila hfz. Esma Mezit Aksoy, zatim određeni hadisi, recitali, učenja ilahija, kasida, sevdalinki i dramskog prikaza. Sve prisutne dame su dobile i karanfil te imale mogućnost probati određene poslastice koje su pripremale članice Sehare.

Molimo Allah da nam bude milostiv, da se smiluje našim majkama, suprugama, kćerima i sestrama. Molimo Allaha da jedni drugima budemo pomagači u dobru i da se klonimo svakog zla. Amin.