Miz Mostar Info centar

Dana 26 aprila 2015. god. u sali Kulturnog centra „Kralj Fahd“ odigran je 6. tradicionalni turnir u stonom tenisu, u organizaciji Info-servisa za mlade Medžlisa IZ-e Mostar i Unije studenata Univerziteta „Džemal Bijedić“.

Miz Mostar Info centar

Samo otvaranje turnira započelo je učenjem odlomka iz Kur’ana a.š. koje je proučio Jusuf ef. Kafadar. Izraze dobrodošlice, na ovo hairli druženje, prisutnima je uputio rukovodilac Medžlisovog Info-servisa za mlade Eldis ef. Balić, koji je ujedno i otvorio 6.tradicionalni turnir u stonom tenisu.

Miz Mostar Info centar

U svom obraćanju prisutnima je zahvalio na velikom odzivu koji je premašio sva očekivanja. Eldis ef. je pozvao takmičare da takmičenje protekne u fer i korektnom nadigravanju, da na kraju najbolji pobjedi, i da turnir dožive kao jedno ugodno druženje, što i jeste cilj ovoga takmičenja. „S obzirom da vlada velika zainteresovanost za stoni tenis u gradu na Neretvi što potvrđuje i veliki broj prijavljenih za ovaj turnir, razmišljaćemo da oformimo stonotenisku sekciju, koja bi okupila sve ljubitelje stonog tenisa u gradu Mostaru“, kazao je Eldis ef.

Miz Mostar Info centar

Oko 60 učesnika je pokazalo svoje stonoteniske sposobnosti, družili su se i natjecali na fer i korektan način. Najuspješnijima su dodjeljeni pehari, a dodjeljene su i zahvalnice za učesnike koji su došli braniti boje svojih džemata, škola i fakulteta.

Miz Mostar Info centar

Glavne nagrade ovogodišnjeg turnira osvojili su:

I mjesto: Mateo Hrkač
II mjesto: Željko Mandić
III mjesto: Fanis Mušić
IV mjesto: Muhamed Kajan

Nagrade najboljima uručio je prošlogodišnji pobjednik turnira prof. Salem Hubić.

Miz Mostar Info centar

Pored muških učesnika, na truniru smo po prvi put imali određeni broj ženskih takmičara.

Glavne nagrade osvojile su :

I mjesto: Merima Spahalić
II mjesto: Elma Kulaglić

Organizatori se zahvaljuju svim učesnicima i čestitaju nagrađenima i nastojat će da ovaj turnir ne izgubi svojstvo tradicionalnog, i da se ako Bog da vidimo i sljedeće godine.

Info-servis za mlade MIZ- a Mostar