Miz Mostar Aktivnosti

Medžlis Islamske zajednice Mostar večeras je u povodu mubarek noći Lejletu-l-Kadr na malonogometnom stadionu u Sjevernom logoru organizirao jedanaesti po redu zajednički iftar na otvorenom za sve građane Mostara. Iftaru je prisustvovalo oko 700 osoba različite starosne dobi i društvenog statusa.

Miz Mostar Aktivnosti

U obraćanju prisutnim vjernicima glavni imam Medžlisa IZ-e Mostar Suljo ef.Cikotić govoreći o značaju mubarek noći i vrijednosti zajedničkog iftara kazao je kako je u ovom vremenu veoma važno da vjernici budu blagi i milostivi jedni prema drugima. „Ljepotu islama i ono što nas je ramazan naučio praštanju, saburu i razumijevanu pronosimo i izvan ramazana. Ako budemo svoj život posvetili na onaj način kako smo se u ramazanu posvetili tim vrijednostima naš istinski Bajram na budućem svijetu bit će Dženet“, kazao je ef.Cikotić.

Miz Mostar Aktivnosti

Na kraju se zahvalio Medžlisu IZ-e Mostar i muftiji mostarskom što su utemeljili, i ono što je još važnije dosljedno ustrajali na organizaciji zajedničkog iftara na otvorenom. „Ovo je dokaza da možemo uspjeti kad imamo iskren nijet. U mnogim poslovima smo uspjeli zahvaljujući činjenici da smo bili jedinstveni u našim poslovima, našim ibadetima. Samo na taj način možemo savladati sve dunjalučke prepreke“, poručio je ef. Cikotić.