Organizovan zajednički iftar u džematu Gubavica

704
Miz Mostar Aktivnosti

Dana 27.06.2016 god.,u džematu Gubavica organizovan je zajednički iftar. Kao i svake godine,ispred džemije okupili su se mladi Omladinskog kruga Mizan,mektbeska djeca, kao i ostale džematlije.

Poslje proučenog ezana,pristupilo se klanjanju akšam namaza,a poslje se pristupilo iftaru. Poslje zajedničkog iftara proučila se dova za jelo, kao i obraćanje Imama džemata Abaz ef., koji se zahvalio svima koji su se odazvali na ovaj džematski iftar, kao i svima koji su dali doprinosa u realizaciji ove hairli i korisne aktivnosti.

Abaz ef.je rekao da je sretan što se tradicija iftara koju ovaj džemat organizira nastavlja i ove godine. Cilj naših iftara je da se kao braća i sestre okupimo i zajedno družimo u ovome mubarek mjesecu Ramazanu.

Džematlije su zaista mogle da uživaju u izvođenju ilahija koje su izveli omladinski krug Mizan. Poslje izvođenja ilahija omladine spomenutog džemata,pristupilo se pripremama za jaciju i teravih namaz.

Molimo Uzvišenog i Milostivog da poderi svoj blagoslov i svoju pomoć na sve vjernike i vjernice u ovome mubarek mjesecu. Amin.