Održana redovna deseta sjednica Izvršnog odbora Medžlisa Mostar

591
Miz Mostar Aktivnosti

U srijedu, 11. decembra, u prostorijama Medžlisa Islamske zajednice Mostar održana je redovna deseta sjednica Izvršnog odbora Medžlisa Mostar kojom je predsjedavao predsjednik gosp. Ramiz Jelovac.

Sjednici su prisustvovali svi članovi Izvršnog odbora Medžlisa i u vrlo konstruktivnoj diskusiji analizirali izvještaje o stanju vjerskog života u džematima Medžlisa Islamske zajednice Mostar i razvojni plan Medžlisa za naredni period.

Članovi Izvršnog odbora su u svojim diskusijama izrazili zadovoljstvo priloženim izvještajima od strane svih džematskih odbora i rezultatima koji su na polju vjerskog života ostvareni u tekućoj 2013. godini. Odato je priznanje svim uključenim u realizaciju vjerskog života, imamima, džematskim odborima i džematlijama u cjelini, za istrajavanje u organizaciji i realizaciji različitih aktivnosti u džematu.

Također, na sjednici su razmatrani izvještaji o aktivnostima Medžlisovog Info-servisa za mlade kojem je data podrška i iskazano zadovoljstvo aktivizmom mladih i brojem realiziranih duhovnih, odgojnih, ekoloških, humanitarnih i sportskih sadržaja.

Na sjednici su Medžlisov Info – servis za mlade i Kulturno – edukativni centar za ženu „Sehara“ ocijenjeni kao vrlo dragocjeni i uspjeli projekti koji afirmiraju ulogu Islamske zajednice na planu rada sa mladima i ženskom populacijom džemata.

Na sjednici je također temeljito analizirano članstvo i članarina u Islamskoj zajednici, te su u tom smislu donesene odluke i smjernice za narednu godinu.

Izvršni odbor Medžlisa je zaključno sa ovom sjednicom u potpunosti realizirao plan koji je donijela Skupština Medžlisa i razmatrao sve planirane teme, tačke i pitanja.