Održana manifestacija „U Dobru s mladima“

570
Miz Mostar Aktivnosti
Miz Mostar Aktivnosti

U ponedjeljak, 02.01.2012. godine u prostorijama Kulturnog centra „Kralj Fahd“ u Mostaru održana je treća po redu, godišnja manifestacija „U dobru s mladima“.
U punoj sali Kulturnog centra „Kralj Fahd“, mladi su imali priliku da predstave godišnji učinak Info-servisa za mlade u Mostaru. U predivnoj kompoziciji raznovrsnog sadržaja mladi su još jednom pokazali spremnost nošenja budućnosti grada. Uz uvodne sekvence popraćene učenjem Kur’ana i intoniranjem državne himne, prešlo se na glavni dio programa.

U sada već dokazano uspješnoj saradnji između Info-servisa za mlade i Kulturno-edukativnog centra za ženu „Sehara“, imali smo priliku da vidimo mnogo toga. Uz monolog i humoristično dramsku sekvencu, mladi su pokazali svoja osjećanja i umjetnički izražaj trenutnog stanja u Mostaru. Više puta nasmijavši i oduševivši prisutne, uspjeli su da dubinu jako dobro smišljene poruke, prenesu do raspoloženog auditorija.

Uz tradicionalno popularne zvuke Medžlisovog hora El-Kamer, prisutnima se prvi put na ovoj manifestaciji predstavio i specijalni gost večeri Latif Močević. Tokom cijelog programa, gledaocima je puštena i video prezentacija godišnjeg učinka Info-servisa za mlade. Na kraju, jedan od aktivista Haris Šabanović se kratko obratio i iskreno pozvao sve prisutne da im se pridruže u njihovim hairli aktivnostima.

Bez sumnje, sinošnja manifestacija je uistinu pravo osvježenje za ovaj grad. Aplauzi koji su dijeljeni u toku večeri za izveden nastup mladih su i više nego rekli o kvaliteti i performansama koje su bile viđene.