Ja domovinu imam i u srcu je nosim

1246
Miz Mostar Aktivnosti

Pedagoški zavod HN kantona i IC štamparija Mostar danas su na svečanosti u Vakufskom studentskom hotelu u Mostaru proglasili rezultate konkursa literarnih radova o temi “Ja domovinu imam i u srcu je nosim” za učenike srednjih škola.

Na konkurs je prispjelo 40 radova. Direktorica Pedagoškog zavoda Sabaheta Bijedić pojašnjavajući motive raspisivanja ovog konkursa posebno je naglasilia bogatstvo i ljepotu emocija učenika prema domovini. “Mislim da svi mi imamo veliku privilegiju raditi sa našim učenicima i direktno osjećati taj optimizam i energiju”, kazala je direktorica Bijedić. Mr. Ibro Rahimić, direktor IC štamparije Mostar, koja je bila generalni sponzor ovog konkursa izrazio je nadu da će mladi ljudi čiste patriotske emocije znati prenijeti i u opći društveni diskurs.

Stručni žiri u sastavu mr. Nusret Omerika, mr. Enisa Gološ i mr. Ibro Rahimić za najbolje proglasio je radove: Kemale Ćorić iz II gimnazije Mostar, Azre Đelmo iz JU Srednje škole Jablanice i Elme Brkić iz Gimnazije Mostar. Najbolji rad je nagrađen sa 200 KM, drugoplasirani sa 150 KM i trećeplasirani sa 100 KM.

Ovaj konkurs literarnih radova postat će tradicionalni u povodu Dana nezavisnosti, a svi prispjeli radovi biće objedinjeni i objavljeni u izdavačkoj djelatnosti IC štamparije Mostar.