Fondacija „Izvor nade“ u hizmetu povratnicima u Nevesinje

725
Miz Mostar Aktivnosti

Fondacija „Izvor nade“ iz Sarajeva koja okuplja male privrednike i iskrene entuzijaste za povratak dostojanstva Bošnjaka u subotu veče, 11. avgust, nakon brojnih drugih gradova u našoj zemlji organizirala je zajednički iftar u povratničkom džematu Sopilja kod Nevesinja. Iftar je uz njegovu primarnu zadaću imao za cilj da okupi i studente i studentice s područja Hercegovine kako bi među njima bili prepoznati talentirani kojima je potrebna stipendija. Oduševljenu povratnika u ovo malo hercegovačko selo nije bilo kraja jer je njihova džamija bila dupke ispunjena mladim ljudima i iskrenim pregaocima uzdizanja bošnjačkog vjerničkog dostojanstva.

„Ovdje smo večeras u Nevesinju s obzirom da renomirane institucije i humanitarne organizacije obično biraju velike gradove. Naš cilj je da se našim hizmetom obratimo i onim siromašnijim slojevima našeg društva i da im na taj način kažemo da nisu zaboravljeni i da im ulijemo novu nadu u bolji život“, kazao nam je jedan od volontera fondacije „Izvor nade“ Tarik Agetović
Nakon klanjanja teravih namaza članovi Medžlisovog info servisa priredili su kratak vjerski program a u ime džemata riječi ljudske zahvalnosti izrazio je nevesinjski imam Mehmed ef. Čopelj.

Osim u Sopiljima istu veče su na području Neveisnja organizirana još tri iftara: porodični iftar Đulimana na Plužinama, seoski iftar u Laktu koji nadgleda vrijedni Mujo Demić i u povodu poklanjanja godišnjih hatmi iftar u selu Borovčići kojim je rukovodio profesor Karađozbegove medrese Šefko ef. Tinjak.