Večer ilahija i kasida

565
Miz Mostar Aktivnosti

Večeras su, 18. aprila 2014. godine, svečano otpočeli „Dani mevluda i zikra“, manifestacija koja iza sebe baštini 39. godina postojanja i koja okuplja posjetioce iz svih krajeva Bosne i Hercegovine, ali i svijeta.

Kao i prethodnih godina, i ovaj put, pomenutu manifestaciju priređuju: Rijaset IZ u Bosni i Hercegovini, Tarikatski centar Bosne i Hercegovine, Muftijstvo mostarsko, Medžlis IZ Mostar, Karađoz-begova medresa i BZK „Preporod“ Mostar.

Ovogodišnji „Dani mevluda i zikra“ otpočeli su programom „Večer ilahija i kasida“, koji su priredili Medžlis IZ Mostar, Karađoz-begova medresa i BZK „Preporod“ Mostar.

Program je održan u Studentskom hotelu Mostar, a u istom su učestvovali Hor „El-Kamer“ Medžlisa IZ Mostar i Hor Karađoz-begove medrese, koji su odavno svoju odanost ilahiji i kasidi duboko utkali u ljepote grada Mostara i njegovo bitisanje.

U spletu ilahija i kasida, posebno biranih za ovu mostarsku noć, mogli su uživati svi oni koji su se našli u multimedijalnoj sali Studentskog hotela Mostar, a koji su došli da i ove godine isprate sadržaje koji će biti ponuđeni u okviru manifestacije „Dani mevluda i zikra“.

Manifestacija će za ovu godinu ponuditi 10-tak sadržaja značajnih za očuvanje bošnjačke kulture i tradicije na našim prostorima. Manifestacija će trajati sve do 10. maja tekuće godine, kada će biti priređen i završni program u avliji Tekije blagajske.