Miz Mostar Aktivnosti

Džematski odbor Donja Mahala predvođen svojim imamom Jusuf ef. Kafadarom i u saradnji sa Info-servisom Medžlisa IZ-e Mostar u povodu 12. rebiu-l-evvela danas je na velikom odmoru podijelio užinu svim učenicima Osnovne škole „Mujaga Komadina“.

Podjelu užina direktor škole, Semir Šejtanić, ocijenio je izuzetno korisnom i pohvalnom naglasivši kako se radi o dugotrajnoj saradnji džemata Donja Mahala i njihove škole. „Podržavamo ovakve akcije i spremni smo na slične programe i u budućnost“, kazao nam je Šejtanić.

Mjesni imam Jusuf ef. Kafadar ističe kako je ova aktivnost džemata realizirana u znak pažnje prema najmlađim džematlijama u džematu. „ Primijetili smo da su programi u povodu Mevluda više usmjereni prema drugim kategorijama stanovništva, pa smo se kao džematski odbor angažirali da obradujemo našu djecu“, rekao je Kafadar.

On smatra da je ovo jedan od načina na koji je moguće prenijeti ljubav prema Muhamedu a.s. koju neosporno gaje on i njegove džematlije i na mlađe generacije. Svakom djetetu aktivisti džemata i Info servisa uručili su i poruku sa ispisanim hadisom Muhameda a.s.

„Nadamo se da će svako dijete danas donijeti salavat na Muhameda a.s. i to je veliki uspjeh“, dodao je ef. Kafadar. Sredstva potrebna za finanisranje užine doniralo je nekoliko džematlija koji su željeli ostati anonimni. Užinom na velikom odmoru počašćen je 255 djece, bez obzira da li pohađaju vjeronauku ili ne, te nastavno osoblje i menadžment Osnovne škole „Mujaga Komadina“.