Glavni imam Medžlisa IZ-e Mostar Suljo ef. Cikotić prošlog mjeseca, pored brojnih drugih posjeta primio je i  glavnog imama za Boku Kotorsku i Budvu Mehu ef. Martinovića.

U međusobnom razgovoru razmijenili su mišljenja i iskustva o okvirnom djelovanju IZ u BiH i Crnoj Gori o organizaciji vjerskog života. Ef. Martinović predstavljajući svoj rad je napomenuo da se radi o  najmlađem Odboru  IZ Crne Gore te se posebno osvrnuo na potrebe koje ima, ipak mala zajednica Bošnjaka u crnogorskom primorju.

Martinović je predstavio plan izgradnje i projekta budućeg Islamskog Centra u Herceg Novom kao veoma značajnu odskočnicu i pomoć u sveukupnom popravljanju vjerske svijesti naglašavajući kako im je ogromna želja  i u tom gradu konačno imaju adekvatan prostor za izvršavanje vjerskih obreda, ali i okupljanja, podučavanja i druženja.

„Na području Odbora IZ-e Boke Kotorske, Herceg novog i Budve  živi oko 4000 Bošnjaka i ni zaslužuju svaki vid naše podrške i pomoći. Posebno su se fokusirali na pomoć u relevantnoj i meritornoj vjerskoj literaturi“, rekao je ef. Martinović .

Mostarski glavni imam zahvalio se rukovodstvu na posjeti uz nadu da će imati priliku da im posjetu uzvrate te da će imati priliku da im se pridruže i hairli poslovima jer te male zajednice u crnogorskom priobalju itekako zaslužuju širu pomoć Bošnjaka i svih muslimana iz okruženja kako bi što prije dočekali da  imaju adekvatne prostorije i uslove za praktičnu primjenu islamskih propisa.