U organizaciji džematskih odbora džemata Donje i Gornje Drežnice, u pratnji imama Eldisa ef. Balića, Ejuba ef. Zukića i roditelja polaznici mekteba sa područja Drežnice, na jednodnevnom izletu, 22.04.2018.godine (nedjelja), posjetili su Kravice, Počitelj, Tekiju u Blagaju i Karađoz-begovu medresu u Mostaru.

Prva destinacija putovanja bili su Vodopadi Kravica gdje su djeca uživala u ljepotama prirode. Sljedeća destinacija bio je Počitelj, gdje ih je dočekao imam Džemal ef.Gadara.

Nakon zajedničkog podne-namaza u Šišman Ibrahim-pašinoj džamiji (znanoj kao i Hadži-Alijina džamija) gostima iz Drežnice ef. Gadara je održao čas historije govoreći o Počitelju, njegovom nastanku i razvoju kroz historiju, kao i o njegovoj sadašnjosti.

U Blagaju tokom posjete Tekiji polaznici mektepske nastave uživali su u ljepoti ovog najposebnijeg mjesta koje ima Hercegovina, i žuboru rijeke Bune.

U okviru posjete Karađoz-begovoj medresi polaznici mekteba sa područja Drežnice su se upoznali sa sadržajima koje ova škola nudi, nakon čega su krenuli kući umorni ali zadovoljni danom koji je bio sadržajno ispunjen.
Mektebi Dreznica