Mektepsko takmičenje na nivou Mostarskog muftijstva održano je u nedjelju 22.4. 2018.g. u prostorijama Karađoz-begove medrese u Mostaru. Opća ocjena ocjenjivačkih komisija bila je da je nivo pokazanog znanja na zavidnom nivou i da je u odnosu na ranije godine u uzlaznoj putanji. Takmičenje je počelo u 9:30 minuta, a na kratkoj svečanosti u 12:00 sati proglašeni su najbolji.
U kategoriji kiraet mlađi uzrast prvo mjesto osvojio je Zejd Marić iz Medžlisa IZ-e Mostar, drugo Imran Omeragić iz Medžlisa IZ-e Livno i treće mjesto Lamija Hadžić iz Medžlisa IZ-e Tomislavgrad.
U kategoriji kiraet stariji uzrast prvo mjesto osvojio je Muhamed Selimović iz Medžlisa IZ-e Konjic, drugo Esma Bećoja iz Medžlisa IZ-e Mostar i treće Zejd Omeragić iz Medžlisa IZ-e Livno.
U kategoriji opće znanje za mlađi uzrast prvo mjesto pripalo je Lejli Jandrić iz Medžlisa IZ-e Lino, drugo Selmi Mutap iz Medžlisa IZ-e Jablanica i treće Selmi Baralija iz Medžlisa IZ-e Mostar.
U kategoriji opće znanje za stariji uzrast prvo mjesto zauzela je Selma Baralija iz Medžlisa IZ-e Mostar, drugo Majda Hadžić iz Medžlisa IZ-e Tomislavgrad, dok je treće mjesto pripalo Lejli Jahjaefendić iz Medžlisa IZ-e Livno.
U ukupnom poretku najviše bodova sakupili su takmičari iz Medžlisa IZ-e Mostar. Drugoplasirani je bio Medžlis IZ-e Livno dok je treće mjesto pripalo Medžlisu IZ-e Konjic.
Proglašenju pobjednika prisustvovao je i mostarski muftija mr. Salem ef. Dedović. On je čestitao svim učesnicima na usvojenom znanju i rezultatima koje su ostvarili, a potom se zahvalio imamima i mualimima, roditeljima učenika koji ustrajno rade na podučavanju mlađih generacija istinskim vrijednostima života i vjere islama. „Vi ste danas pokazali da se imamo čemu nadati i čemu radovati. Vjerujem da će se takmičari koji će nas predstavljati na takmičenjima koje organizira Rijaset IZ-e u BiH postići dobre rezultate“, kazao je muftija.
Mektepsko Muftijstvo