Kulturno-edukativni centar za ženu Sehara i Ženski aktivizam, Odjel za brak i porodicu Medžlisa islamske zajednice Mostar uspješno su započeli realizaciju projekta „Naša ordinacija“. U srijedu, 24.10.2018. godine u prostoriji Sehare, ugostili smo dr. Elviru Mušić koja je govorila o reproduktivnom zdravlju žena.
Dr.Elvira Mušić je specijalist ginekologije i akušerstva, rođena 25.02.1976. godine u Mostaru . Završila je Medicinski fakultet u Beogradu 2003. godine ,a stručni ispit položila 2004. Specijalizirala je iz oblasti ginekologije i akušerstva na Univerzitetskom Kliničkom Centru u Sarajevu 2009. godine. Zaposlena je u Kantonalnoj bolnici dr.Safet Mujić u Mostaru od 2009. godine.
Doktorica Mušić je održala predavanje o navedenoj temi koje je bilo interaktivnog karaktera. Članice su koristile dragocijeno vrijeme provedeći u društvu naše gošće, te postavljale pitanja i razvijale diskusije o raznim nedoumicama i problemima s kojima se žene susreću tokom reproduktivnog procesa. Doktorica je nesebično prenosila svoje znanje i dijelila savjete individualnim pristupom. Članice su podržale ovo predavanje brojnom posjetom i aktivnim učestvovanjem tokom predavanja.
Ovaj projekat će se realizovati kroz mjesečna predavanja iz oblasti medicine.
Nasa ordinacija