Na Ahiret preselio prof. Denis ef. Čopelj

1351
Miz Mostar Aktivnosti

Obavještavamo Vas da je na Ahiret preselio prof. Denis ef. Čopelj, svršenik Karađoz-begove medrese u Mostaru i dugogodišnji saradnik Medžlisa Islamske zajednice Mostar.

Denis ef. Čopelj je bio dugogodišnji honorarni imam, hatib i muallim koji je službovao u brojnim mostarskim džematima, a najviše u džematima Zalik i Kružanj. Završio je Karađoz-begovu medresu i Odsjek za engleski jezik i književnost na Fakultetu humanističkih nauka Univerziteta “Džemal Bijedić” u Mostaru.

Radio je kao odgajatelj i profesor engleskog jezika u Karađoz-begovoj medresi, a većinu radnog vijeka proveo je kao profesor engleskog jezika u Srednjoj mašinskoj tehničkoj školi u Sarajevu. Također je bio saradnik kulturnog centra „Kralj Fahd“ u Sarajevu gdje je predavao engleski jezik.

Dženaza-namaz će se klanjati u subotu, 12.04.2014. godine, u 17:00 sati ispred Šarića džamije, a rahmetlija će se ukopati u Šarića podharemu.

Medžlis Islamske zajednice Mostar upućuje izraze suosjećanja porodici Čopelj uz dovu Uzvišenom Stvoritelju da rahmetliji podari Svoj oprost i milost, a porodici sabur i istrajnost.