U četvrtak 11. januara 2018. godine je upriličena završna ceremonija zatvaranjazimskog mektebskog kampa kojeg je Medžlis organizovao za 48 polaznika mektebske nastave iz svih mostarskih džemata, uzrasta od šestog do devetog razreda osnovnih škola. Na kampu je uzelo učešća 27 djevojčica i 21 dječak.
Učesnicima kampa je u toku četverodvenog boravka u Karađoz-begovoj medresi pripremljenraznovrstani njihovom uzrastu prilagođen program aktivnosti koji je uključivao razna predavanja, radionice, sportske aktivnosti te prezentaciju dokumentarnih filmova uz adekvatne uvjete boravka i ishrane. Voditelj kampa je bio prof. Kenan ef. Ovčina, njegov asistent prof. Sanjin ef. Šahić dok je grupu djevojčica vodila muallima Fatima Puce. U realizaciji nastavnog dijela programa je bilo uključeno ukupno17 osoba, najviše imama i muallima Medžlisa te vojni imam Ibrahim ef. Ćatić kao i 4 profesora medrese na čelu sa direktorom hafizom Aidom Tulekom.
„Cilj ovogodišnjeg prvog zimskog mektebskog kampa koji je unaprijeđeni nastavak mektebskog kampa za mujezine kojeg je Medžlis u proteklih godina uspješno organizirao, jeste pružanje mektebskoj djeci kako dječacima tako i djevojčicama priliku da dio svog zimskog raspusta provedu u učenju, međusobnom upoznavanju, i stjecanju novih radnih navika s obzirom na detaljno isplaniran program aktivnosti u toku kampa kao i promocija Karađoz-begove medrese“- istako je glavni imam mr. Dino ef. Maksumić.
Polaznici i roditelji nisu krili svoje zadovoljstvo i pozitivne utiske učešćem na kampu te su izrazili nadu da će isti biti organizovan i u ljetnom periodu.
Kamp je i medijski propraćen u 3 priloga od kojih izdvajamo prilog RTM sa završne manifestacije koji se može pogledati OVDJE.
Zimski kamp-završna ceremonija