Muftija Dedović upriličio svečani prijem za najbolje učenike vjeronauke i mektepske nastave

848
Miz Mostar Aktivnost

Mostarski muftija mr. Salem ef. Dedović danas je u svom uredu upriličio svečani prijem za učenike i njihove mualime koji su predstavljali Muftijstvo na završnim takmičenjima Rijaseta IZ iz vjeronauke i mektepske nastave. Muftija je ugostio Lamiju Mujak, učenicu devetog razreda osnovne škole iz Konjica, koja je na nivou Rijaseta osvojila prvo mjesto u kategoriji općeg znanja, Rukaju Konjarić, učenicu osmog razreda osnovne škole iz Jablanice, koja je u kategoriji kiraeta za stariji uzrast na nivou Rijaseta osvojila drugo mjesto, Ajdina Ramića, učenika šestog razreda osnovne škole iz Tomislavgrada, koji je u kategoriji kiratea za mlađi uzrast na nivou Rijaseta osvojio šesto mjesto, predstavnike ekipe mostarskog muftijstva na državom takmičenju iz vjeronauke (Ajlu i Ehlimanu) koja je osvojila drugo mjesto na državnom takmičenju, mualime Mesuda ef. Ćosića, Amer ef. Jugu, nastavnicu vjeronauke Almiru Džiho i profesora Nihada Granula.

Miz Mostar Aktivnost

Zahvalio se učenicima njihovim mualimima i vjeroučiteljima za ostvarene uspjehe i postignute rezultate. „Zadovoljan sam i sretan zbog postignutog uspjeha koji je rezultat kontinuiranog rada kako u mektepskoj nastavi tako i na vjeronauci. Taj uspjeh je zapažen i vidljiv. Vaš uspjeh je i naš uspjeh. To pokazuje da se ovdje predano radi, da se ulaže u nauku i znanje, da su naša djeca talentirana, posvećena nauci, izučavanju i praktikovanju vjere“, kazao je muftija Dedović. Javno je odao priznanje svim učenicima i mualimima za iskazani trud i zalaganje tokom prošle godine. „Od nekoliko hiljada učenika vi ste ipak pokazali da se najbolji od najboljih. Činjenica da ste predstavljali Muftijstvo na državnom takmičenju i na nivou Rijaseta za nas je posebno dragocjena“, podsjetio je muftija. U jednosatnom razgovoru učenici i njihovi predavači su se zahvalili muftiji Dedoviću na razumijevanju i ukazanoj časti.

Miz Mostar Aktivnost

Na kraju muftija je čestitao mualimi Admiri Jusufović koja je ove godine proglašena najboljom mualimom na nivou Rijaseta IZ u BiH i na području Mostarskog muftijstva. „Podrška sa svih nivoa Islamske zajednice bitna nam je jer nam daje svojevrsnu satisfakciju i poticaj da nastavimo raditi i ostvarivati dobre rezultate“, kazala je mualima Jusufović. Prijemu kod muftije za najbolje učenike i mualime prisustvovao je i dr. Ahmed ef. Husić, savjetnik za vjeronauku pri Pedagoškom zavodu Mostar.

Miz Mostar Aktivnost Miz Mostar Aktivnost Miz Mostar Aktivnost