Iza jacije-namaza u subotu 02. decembra 2017./14. rebiu-l-evvela 1439. h.g., u džematu Dračevice upriličena je mevludska svečanost povodom rođenja Božijeg poslanika Muhammeda a.s.
Na početku programa Mirsad ef., je u svom vaz-nasihatu naglasio važnost slijeđenja prakse našeg Poslanika, u vremenu kojem živimo,kazavši kako mevlud uvijek podsjeća vjernike na značaj izučavanja života poslanika Muhammeda a.s.,koji jeste milost svjetovima. Također je podsjetio da je tekst mevluda kojeg su slušali autorsko djelo Mustafe ef. Jelovca.
U mevludskom programu učeće su uzeli i polaznici mektebske nastave koji su svojim lijepim dječijim glasovima kroz učenje sura, ilahija i recitacija o Muhammedu a.s. uveličali atmosferu mevluda. Ovom prilikom čestitamo džematskom odboru džemata Dračevice na uspješnoj organizaciji ovog mevluda sa molbom Uzvišenom Allahu da nas pomogne na putu spasa i bolje budućnosti za sve muslimane. Po završetku programa i dove kući se krenulo nakon podjele slatkiša za koje se pobrinuo džematski odbor.
Dracevice mevlud