Svečanom akademijom održanom u Sali Univerzitetsko sportsko-rekreativnog centra „Midhad Hujdur Hujka“ Dječji vrtić „Zemzem“ označio je kraj još jedne uspješne nastavne godine.

Vrtić već dvanaest godina djeluje u osam organizacionih jedinica. I ove godine u novo poglavlje u životu ispratili su 107 školaraca. Završnom akademijom namjera menadžmenta, prema riječima direktorice Minje Sefić, je predstaviti sve nastavne aktivnosti i plan predškolskog odgoja i obrazovanja. „Čast mi je i zadovoljstvo da u kolektivnu imamo kvalitetan kadar i da svi uposlenici ulažu maksimalni napor u radu sa djecom“, kazala je Sefić.

Uprkos činjenici da nisu značajnije predstavljeni u medijskom prostoru ipak su se etablirali kao jedan od najuspješnijih vrtića kako na području HN kantona tako i u okviru Islamske zajednice u BiH. Vrtić trenutno broji 380 polaznika i iz godine u godinu u Mostaru za njihov rad vlada sve veće interesovanje roditelja. „Veliku podršku imamo od našeg osnivača Medžlisa IZ-e Mostar, no nimalo manje bitna je i podrška roditelja koji su u našem radu prepoznali kvalitet i povjerenje koje su nam ukazali. Ovo je samo jedan od dokaza da se sa malo više ljubavi i želje može uraditi mnogo“, dodala je Sefić.

Radost sa djecom i njihovim roditeljima podijelio je i glavni imam Medžlisa IZ-e Mostar mr. Dino ef. Maksumić. „Danas možemo biti ponosno što imamo priliku radovati se rezultatima poticajnih ideja pokrenutih prije dvanaest godina, jer je Zemzem postao prepoznatljiv brned u Gradu. O radu našeg Vrtića imamo samo pozitivne povratne informacije. Direktori osnovnih škola samo sa riječima hvale govore o djeci koja im dolaze iz Vrtića Zemzem“, kazao je ef. Maksumić.

U programu akademije djeca, iz svake organizacione jedinice, pojedinačno su na radost svojih roditelja, odgajatelja i gostiju izveli po jednu od pripremljenih muzičkih numera: ilahiju, opće poznatu dječiju pjesmu na bosanskom, engleskom i arapskom jeziku.
Akademija Zemzem