Info-servis za mlade Medžlisa Islamske zajednice (MIZ) Mostar je u petak, 8. januara 2021. godine, organizovao predavanje i druženje sa muftijom mostarskim mr. Salem-ef. Dedovićem.

U uvodnom dijelu su se kratko obratili koordinator Info-servisa za mlede Nedim Hondo, te koordinator Mreže mladih Muftijstva mostarskog Anel Dokara.

Muftija mostarski je rekao da mu je uvijek predstavljalo zadovoljstvo sarađivati sa mladim ljudima. Ovom prilikom uputio je korisne savjete i preporuke za mlade članove Info-servisa. Između ostalog je istakao da Bog Uzvišeni prije svega gleda njihova djela i njihove duše, rekavši da mlade osobe trebaju voditi brigu i o svom izgledu i vanjštini, ali da to ne smije biti njihov glavni prioritet.

Muftija je govorio i o blagodati vremena koje mladi ljudi često lahko protrače, posebno na društvenim mrežama koje mogu biti veoma korisne, ali i štetne za mlade ljude. Naglasio je da socijalne mreže vode i u individualizam u kojem mladić ili djevojka zapostavljaju džemat i društvene tokove.

Nakon obraćanja muftija je razgovarao sa prisutnim članovima Info-servisa za mlade, te im dao određene smjernice u ovom teškom vremenu, prouzrokovanom pandemijom koronavirusa.