Miz Mostar Aktivnosti

Glavni imam Medžlisa IZ-e Mostar Suljo ef. Cikotić i mualima Fatima Puce danas su u Regionalnom medicinskom centru „Dr. Safet Mujić“ u Mostaru prigodnim poklonima obradovali Nerminu Balić majku prvorođene bebe u novoj 1438. hidžretskoj godini. Nermina je sinoć na svijet donijela zdravu žensku bebu tešku 3,60 kg i 53 cm dužine.

Zahvalna je Bogu što je sve prošlo u najboljem redu, medicinskom osoblju i predstavnicima Islamske zajednice koji su doprinijeli da njena radost bude još veća i potpunija. Kako nam je kazala djevojčica će nositi ime Lemeana, što u prijevodu znači blistanje, svjetlucanje. „Radost roditelja, oka i srca je naš evlad kojem ćemo ostaviti emanet vjere.

Drago mi je što na ovakav simboličan način u ime Islamske zajednice Mostar možemo zaželjeti svim roditeljima da im Allah podari hairli evlad, dobro potomstvo koje će biti njihova radost, radost cijele zajednice, države i naroda“, kazao nam je ef. Cikotić. On je poželio svim novorođenim bebama dobro zdravlje, lijepo djetinjstvo i odrastanje. U ime članica Ženskog aktivizma sretnoj majci iskrene čestitke izrazila je Fatima Puce zažalivši joj puno sreće i radosti u životu, Božijeg zadovoljstva i milosti.

„Trebamo dati sve od sebe da svoju djecu vodimo hairli putevima kako bi bili ponosni na njih i mi i naša zajednica“, kazala je Puce. Glavni imam se zahvalio osoblju mostarskog porodilišta, posebno dr. Almi Vila Humačkić i dr. Aliji Šuki koji svojim predanim radom i zalaganjem doprinose općoj ljudskoj sreći.