Drugi dan susreta mladih uspješno okončan

713
Miz Mostar Aktivnosti

Nakon prvog dana susreta mladih, u kojem se desilo i svečano otvorenje manifestacije „Dani mladih Islamske zajednice“, koju su za mlade iz Bosne i Hercegovine organizovali Medžlis IZ Mostar i njegov Info-servis za mlade, u drugom danu nastavljeno je sa raznovrsnim programima i aktivnostima za učesnike manifestacije.

Dan je započeo klanjanjem sabah-namaza, a nešto kasnije nastavio se prezentacijama, u kojima su se mladima, kroz aktivnosti i programe koje su radili, predstavili planovi i ciljevi: Info-servisa za mlade, Studentskog hotela Mostar, Univerziteta „Džemal Bijedić“ i Unije studenata Univerziteta. Dan je obilovao i raznim radionicama, koje su za učesnike bile posebno zanimljive. Najprije je održana radionica upoznavanja učesnika, koju su na primamljiv način sa učesnicima odradile Ilhama Puce, Ilda Puce, Arnela Memić, dipl. psih. i Adna Derviškadić, aktivistica Info-servisa za mlade. Uslijedila je radionica pod naslovom „Izgradnja zdrave mlade ličnosti“, koju je vodio mr Nezir Halilović. Nakon klanjanog podne-namaza, otpočele su radionice: „Vještine komuniciranja“, koju je održao prof. Semir Šejtanić i „Modeli uspješnog rukovođenja“, u izvođenju Harisa Halilhodžića.

Nakon radionica, uslijedila je šetnja gradom Mostarom i upoznavanje njegovih znamenitosti, kulturno-historijskih sadržaja… Učesnici manifestacije „Dani mladih IZ-e“ obišli su Karađozbegovu džamiju, Muslibegovića kuću, Kujundžiluk, Stari most, Muzej Hercegovine, i nadahnuli se mostarskim zrakom i ljepotama.

Nakon slatkog umora, odmorili su se uz predavanje hfz. mr Kenana Musića, koji je govorio o temi animiranja mladih. Na sebi svojstven način hfz. Musić govorio je na pomenutu temu, te je oduševio mlade Bosne i Hercegovine i Slovenije, ostavljajući, sigurno je, duboko u njihovim srcima tu noć kao jednu od lijepih uspomena…
Uz glas Adnana Pajevića i zvuk sevdalinke učesnici manifestacije završili su drugi dan susreta mladih, bilježeći u svoja sjećanja još jedan dan ljepotama obasjan …