Zajednički iftar za uposlenike Medžlisa i Medžlisovih preduzeća

709
Miz Mostar Aktivnost

U ponedjeljak, 21.07.2014. godine, 24. dana mjeseca Ramazana 1435. hidžretske godine, Medžlis Islamske zajednice Mostar je u saradnji sa Kulturnim centrom „Kralj Fahd“ u Studentskom hotelu upriličio veliki zajednički iftar za sve imame sa suprugama, uposlenike u administraciji Medžlisa, članove Izvršnog odbora Medžlisa i uposlenike medžlisovih preduzeća; IC Štamparija, Contact Travel, Zemzem i Bašluk.

Ezan za akšam-namaz oglasio je Arnel ef. Demirović, mujezin Karađoz-begove džamije.

Nakon klanjanja akšam-namaza i zajedničkog iftara riječi dobrodošlice iskazao je vršilac dužnosti glavnog imama Medžlisa Islamske zajednice Mostar Ilham ef. Puce.

Zatim su se kratko obratili mostarski muftija Salem ef. Dedović, predsjednik Medžlisa Islamske zajednice Mostar gosp. Ramiz Jelovac i upravnik Kulturnog centra „Kralj Fahd“ u Mostaru gosp. Bandar Al Ajmi.

U svojim kraćim obraćanjima istakli su važnost zajedničkog djelovanja na putu činjena dobra i potrebu još intenzivnije međusobne saradnje.

Na kraju je predsjednik Medžlisa gosp. Ramiz Jelovac upravniku Kulturnog centra „Kralj Fahd“ u Mostaru uručio zahvalnicu i prigodan poklon za dosadašnju veoma uspješnu i korektnu saradnju.