Glavni imam Medžlisa IZ-e Mostar mr.Dino ef. Maksumić danas je Azeru Mraviću uručio novčana sredstva za liječenje njegovog šestogodišnjeg sina prikupljena na sergiji u mostarskim džematima. Na sergiji organiziranoj 26.jula prikupljen je iznos od 14 088 KM.

Alenu je prije dvije godine dijagnosticirana bolest Dochene distrofija mišića. Nakon urađenih liječničkih pretraga i laboratorijskih nalaza, a zbog nemogućnosti liječenja takve vrste bolesti u Bosni i Hercegovini i regiji, Alenu je od strane domaćih zdravstvenih ustanova izdata uputnica za liječenje u Sjedinjenim Američkim Državama, na klinici koja je prihvatila nastaviti njegovo liječenje, a koje bi potrajalo oko dvije godine.

„Prikupljena sredstava iznova nam ulijevaju nadu, jer je njime još jednom potvrđeno dobročinstvo i iskrena saosjećajnost naših džematlija i našeg naroda“, poželivši Alenu brz oporavak i uspješno liječenje kazao je ef. Maksumić.

Alenov odlazak u SAD-e očekuje se svaki dan. Zbog težine bolesti i potrebne njege, s njim bi trebalo da boravi i jedan od njegovih roditelja. Dio novčanih sredstava za Alenovo liječenje u zdravstvenoj ustanovi (klinici) u Bostonu, Sjedinjene Američke Države je osiguran, ali nedostaju sredstva za put i boravak njegove majke sa njim. Iznos koji je prikupljen posredstvom Medžlisa IZ-e Mostar je od velike pomoći porodici Mravić ali nažalost nije dovoljan da pokrije sve troškove.

Svi zainteresirani da pomognu Alenu u borbi sa ovom bolesti mogu to učiniti putem žiro računa otvorenog kod Raiffaisen Banke 1610200000000098 broj štednog računa 09001636957.