Uručeni brajramski paketići štićenicima Centra Los Rosales

610
Miz Mostar Aktivnost

Pomoćnik glavnog imama Medžlisa IZ Mostar mr. Dino Maksumić i rukovodilac Službe za opšte, pravne i ekonomsko-finansijske poslove Džafer Alić danas su uručili bajramske paketiće štićenicima Centra za djecu i omladinu s posebnim potrebama „Los Rosales“. U znak zahvalnosti Medžllisu IZ Mostar štićenici su priredili kratku svečanost u okviru koje su pokazali zavidno znanje učenja kur’anskih sura i nepratovrenu ljubav prema ilahijama.

U znak pažnje i poštovanja predstavnicima Medžlisa poklonili su levhu na kojoj je ispisan arapski tekst bajramske čestitke. Direktorica Centra Aida Milavić se zahvalila Medžlisu IZ Mostar što planirane bajramske poklone djeci počinju dijeliti upravo u njihovom Centru. Zahvalila se i mostarskom muftiji koji je tokom proteklih godina, vršeći dužnost glavnog imama, utemeljio ovu lijepu tradiciju. Prenoseći selame mostarskog muftije Salem ef. Dedovića i glavnog imama Medžlisa IZ Mostar Sulje ef. Cikotića Džafer Alić je svim štićenicima zaželio mubarek dane predstojećeg bajrama, mnogo sreće i mnogo uspjeha u njihovom radu i školovanju.

U kratkom razgovoru direktorica Centra Aida Milavić upoznale je poredstavnike Medžlisa sa aktivnosima i ambijenom njihovog rada. Svjesni općih poteškoća u funkciniranju drušva uposlenici ovog Centra kontinuirano su u naporu da na vrijeme prevaziđu sve poteškoće s kojima se suočavaju. Nerijetko sami uposlenici osiguravaju sredstva za rad putem projkata i donatorskih sredestva. Jedan od akutnih problema s kojim su suočavaju su neblagovremene novčane tranše koje im uplaćuje Vlada HN kantona. Radi se o grant sredstvima, koja ponekad nisu na vrijeme uplaćena, no ipak pristignu u predivđenom obimu do kraja godine. Centar ima 135 prijavljene djece i omladine.