Uručena sredstva za pomoć u liječenju Mustafe Hatića

702
Miz Mostar Aktivnosti

U petak, 1. novembra 2013. godine, u svim mostarskim džamijama organizovana je sergija za prikupljanje sredstava neophodnih za liječenje oboljelog Mustafe Hatića, kojem za liječenje hitno treba sakupiti 30.000 eura. Do sada je prikupljena polovina sredstava.

Danas su u prostorijama Medžlisa Islamske zajednice Mostar uručena prikupljena sredstva u iznosu od 4.920 KM. Glavni imam Salem ef. Dedović je ovom prilikom našem sugrađaninu i džematliji Mustafi Hatiću poželio brz oporavak izrazivši zahvalnost svim ljudima koji podržavaju ovu humanu akciju i čineći dovu Allahu, dž.š., za uspješan ishod liječenja.

U akciji prikupljanja sredstava našem sugrađaninu aktivno je uključen i Info-servis za mlade Medžlisa Islamske zajednice Mostar čiji su volonteri prikupili značajna novčana sredstva u dva navrata.

U okviru manifestacije obilježavanja Nove hidžretske godine prikupljeno je 440 KM, a u sklopu jednodnevne humanitarne akcije koja je realizovana u saradnji sa Unijom studenata i Udruženjem Zagrljaj prikupljeno je 1.005 KM.

Molimo dragog Allaha dž.š. da nagradi sve dobročinitelje, a našem Mustafi podari uspješan ishod liječenja i brzo ozdravljenje.