mde

U povodu desete godišnjice obnove i reaktiviranja mesdžida na Kozici u nedjelju večer, 1. oktobra, u ovom malom džematu proučen je mevlud-i-šerif. Mevlud su proučili mostarski imami. U programu je nastupio o džematski hor Gubavica, a prisutnim džematlijama obratili su se Amir ef. Delić i v.d. glavnog imama Dino ef. Maksumić. Ef. Maksumić prisutne je podsjetio na važnost vjerovanja i činjenja dobrih djela, dok se Amir ef. osvrnuo na rad džemata u protekloj deceniji.
„U ime svih džematlija, džamijskog odbora, zahvaljujemo se Islamskoj zajednici na čelu sa Ramizom Jelovcem, tadašnjem imamu Salem ef. Dedoviću, Sulji ef. Cikotiću i Dini ef. Maksumiću, kao i svim dobrim ljudima koji su pomogli ovom selu da obnove i izgrade ovaj prelijepi mesdžid , pa danas sretni i zadovoljni u povodu desetogodišnjice njegovog rada i Nove hidžretske godine učimo mevlud.
Posebno se želim zahvaliti gospodinu Ramizu Jelovcu, tadašnjem predsjedniku Skupštine HNK, koji je dosta toga učinio da se popravi i infrastruktura sela, da imamo rasvjetu, dječije igralište, asfalt… Iskreno se zahvaljujem i svim drugim dobrim ljudima koji su svojim nesebičnim zalaganjem pomogli u obnovi izgradnji i reaktiviranju rada mesdžida, a takvih je mnogo.”, pored ostalog rekao je Amir ef. Delić.

Kozica