U okviru mjesečnih predavanja koje organizuje džemat Podgorani-Humi-Prigrađani u subotu 07. marta 2020. godine prigodno predavanje održao je glavni imam MIZ Zavidovići profesor Izet ef. Čamdžić.

Na samom početku velikom broju okupljenih vjernika obratio se imam džemata Admir ef. Čopelj, izrazivši dobrodošlicu svim prisutnim džematlijama ali i Izet ef. na dolasku.

Izet ef. Čamdžić naglasio je da njegova predavanja i hutbe nemaju nikakvog smisla ako samo ukazuju na ono što svi vjernici znaju, ali se tako ne ponašaju, te da je u teškom stanju društvo u kojem su popularne i prisutne teme korupcije, nepotizma, kocke, i griješenja. Musliman je onaj u čijem prisustvu su sigurni vjernici i svi drugi ljudi. Na ovaj svijet dolazimo praznih ruku i bosih nogu i takvi ćemo ovu prolaznost i napustiti.
Naše namaze, post, zekat moraju pratiti naša dobra djela. Obred je u džamiji, islam je napolju kazao je Izet efendija Čamdžić.
Učešće u programu su uzele hafiza Ajla Tipura i učenica Karađoz-begove medrese u Mostaru, i polaznica mekteba Prigrađani Edina Mujić.
Program je kao i prethodna dva predavanja moderirao profesor Karađoz-begove medrese Meadin Mrndžić.

Uzvišenog Allaha molimo da nam ova predavanja budu od koristi.
Admir ef.Čopelj
Camdzic