Džematlije u Podgoranima, Humima i Prigrađanima i ove godine su se potrudili da brojnim aktivnostima uveličaju najodabraniji islamski mjesec. Od početka do kraja ramazana svakim danom održavano je učenje mukabele, kao i mektebske nastave nakon ikindije namaza. Početkom mubarek mjeseca ramazana održan je i iftar za 35 djece iz džemata Podgorani čime je nastavljena tradicija njegovanja islamskih vrijednosti. Potom je uslijedio i iftar za omladinu džemata Podgorani-Humi-Prigrađani koji je održan u Podgoranima i na kojem je prisustvovalo 40-ak mladih džematlija.

Humi su također bili mjesto održavanja iftara za djecu, a sredstva za taj iftar, kao i za iftar u Podgoranima, donirale su osobe koje su izrazile želju da njihova imena ostanu u tajnosti.

Posebnu snagu džemata Podgorani-Humi-Prigrađani pokazala su dva iftara u Podgoranima i Prigrađanima na koji su pozvane sve džematlije i na kojima je prisustvovalo po 150 džematlija svih uzrasta.

Kraj ramazana obilježili su i mevludi u sve tri džamije džemata Podgorani-Humi-Prigrađani, kao i noćni namazi u posljednjoj trećini ramazana.

S velikim ponosom vrijedi naglasiti da je u mjesecu ramazana šest omladinaca uspješno prošlo obuku za mujezina te da je veliki broj djece savladao arapsko pismo i krenuo sa učenjem u Kur’anu.

Veliki islamski praznik Bajram, kao što je običaj, popraćen je poklanjanjem hatma dove šehidima te posjetom šehidskih porodica.
Pod- Prig-Humi