Uz svesrdnu podršku omladine džemat Podgorani-Humi-Prigrađani u nedjelju, 19. januara organizovao je džematsko druženje uz prigodno predavanje. Sve prisutne vazom je počastio uvaženi hafiz Ammar-ef. Bašić, pomoćnik glavnog imama MIZ Sarajevo. Program je započeo učenjem odlomka iz Kur’ana koje je proučila učenica mekteba Fatima Tipura.

U uvodnom obraćanju Admir ef. Čopelj imam džemata Podgorani-Humi-Prigrađani prisutnim džematlinama je iskazao riječi dobrodošlice i zahvalio se hafizu Ammaru na dolasku u džemat.

“Čast nam je i zadovoljstvo ugostiti hafiza Ammar ef. Bašića jednog od najaktivnijih i najatraktivnijih vaiza u našoj domovini. Večeras smo ovdje da uživamo slušajući hafiza Ammara i da se napajamo sa nepresušnog vrela znanja” rekao je Admir ef.

Hafiz Ammar ef. Bašić je u svom obraćanju rekao:
“Nisam mogao odbiti poziv ovog džemata, o vama i vašim mnogobrojnim aktivnostima sam mnogo dobra čuo. Upoznat sam sa svim vašim aktivnostima, od rada sa mektebskom djecom do aktivnosti vezanih za sabah namaz u džematu. I mi u Sarajevu smo čuli za vaš sabah namaz u džematu. Zbog svih tih aktivnosti koje imate u džematu smatrao sam se obaveznim doći i iskazati vam svoju podršku”
Hafiz Ammar je na sebi svojstven način govorio je i o namazu, namazu koji treba da nas odgaja, da nas uči i nauči pravim i istinskim životnim vrijednostima. „Budite iskreni, požrtvovani na putu dobra, neka vaša djela budu u ime Uzvišenog Allaha. Pozivajte jedni druge, činite dobro jedni drugima, i znajte da Allahova pomoć i podrška neće izostati.
Čuvajte svoje namaze u džematu, čuvajte svoj džemat“, poručio je hafiz Ammar ef. Bašić.

Predavanju je prisustvovao i veliki broj omladine. Vidljiv je bio, pored džematlija domaćina, veliki broj gostiju iz susjednih džemata i šire. Džematlije su izrazile zadovoljstvo organizacijom predavanja i izrazili želju i nadu da će se i u narednom periodu nastaviti sa organizacijom mjesečnih tribina i predavanja.

Basic Podgorani