Miz Mostar Zemzem

Početkom godine (16.01.2013.) označen je početak građevinskih radova buduće zgrade dječijeg vrtića Zemzem Medžlisa Islamske zajednice Mostar u kompleksu Aršinovića mesdžida. Nakon samo tri mjeseca ušlo se u poodmaklu fazu građevinskih radova.

“Vrtić se prostire na površini od 202 m². Radovi na zgradi vrtića napreduju velikom brzinom, imajući u vidu vremenske uslove koji su nas pratili možemo biti izuetno zadovoljni urađenim. Što se tiče radova, još preostaje izrada cementnih glazura, podova, moleraj, izrada pristupnih staza, izrada šadrvana. Fasadni dio je zidan kamenom krečnjakom, krov je urađen kamenom pločom od kamena škriljca na tradicionalni način. Sve je urađeno po visokim standardima koje zahtjeva izvedbeni projekat. U skladu s tim urađene su elektro i vodovodne instalacije, gromobranske instalacije, kanalizacione instalacije i oborinske vode”, rekao nam je rukovodilac građevinskih radova ispred firme G.P. “Bišina” Ahmet Šabović, dipl. ing. građ.

“Zgrada će imati prostorije za nastavu, igru, kuhinju, dnevni boravak, kancelarije i sve ono što je predviđeno zakonskim standardima. Ovaj dječiji vrtić moći će primiti pedesetero predškolske djece. U novim prostorijama biće omogućen razvoj novih predškolskih programa kao što su: jaslice, produženi boravak i vikend program. Radovi na izgradnji dječijeg vrtića trebali bi u potpunosti biti okončani do sredine ljeta, a već početkom nove školske godine vrtić će otvoriti vrata svojim korisnicima”, istakao je direktor vrtića Džafer Alić.