Miz Mostar Zemzem

Na Svjetski dan porodice Medžlis Islamske zajednice Mostar, Kulturno edukativni centar za ženu “Sehara” i Dječiji Vrtić Zemzem Mostar organizuju predavanje o Porodici. Gost predavač je Edita Pajić, magistar edukacijskih znanosti. U sklopu predavanje bit će održana radionica za djecu, u skladu s tim u pratnju možete povesti Vašu djecu uzrasta od 3 do 6 godina.

Svjetski dan porodice, 15. maj, obilježava se širom svijeta od 1993. godine, kada ga je Generalna Skupština Ujedinjenih nacija proglasila Svjetskim danom porodice sa ciljem da ohrabri zemlje članice da prepoznaju potrebu za osnaživanjem porodice kao institucije.

Danas se u cijelom svijetu u porodičnom životu dešavaju veliki problemi, izazovi i promjene. Mladi se sve teže odlučuju na osnivanje ili proširenje porodice, razlog nisu samo loše ekonomske prilike, već ubrzani način življenja doveo je do toga da porodica predstavlja tereta a ne oslonac u životu.

Predavanje će se održati u nedjelju, 15.05.2016. godine, u prostorijama Dječijeg vrtića Zemzem OJ. Mostar-Luka s početkom u 18:00h.

Dobro nam došli !