Prijem za mostarske imame u Karađoz-begovoj medresi

489
Miz Mostar Aktivnosti

Dana 17.12.2013. direktor Karađoz-begove medrese prof. Seid ef. Eminović u čast mostarskih imama priredio je svečanu večeru.

Ovom lijepom gestom direktor je želio da izrazi zahvalnost mostarskim imamima koji su svesrdno podržali i učestvovali u projektu izgradnje nove zgrade Karađoz-begove medrese.

Na večeri je istaknuta važna uloga koju su mostarski imami, džemati i Medžlis u cjelini dali u prethodnom periodu za što uspješniji rad ove naše odgojno-obrazovne ustanove. Izražena je nada da će se sada kada je zgrada medrese stavljena u punu funkciju sa svim potrebnim pratećim sadržajima to iskoristiti da se uspostavlja još bliža i intenzivnija saradnja sa mostarskim mektebima, džematima i zajednicom u cjelini.

Direktor Karađoz-begove medrese naglasio je punu otvorenost ove ustanove i spremnost da se unutar medrese realiziraju svi korisni projetki od interesa za Islamsku zajednicu.

Glavni imam je u ime Medžlisa Islamske zajednice Mostar uručio na dar Karađoz-begovoj medresi vrijedan umjetnički rad–bakrorez s motivom Karađoz-begove džamije. Isto tako, u ime kolektiva Medžlisa Islamske zajednice Mostar poklon je uručen i direktoru Karađoz-begove medrese prof. Seidu Eminoviću.