Posjeta štićenicima centra “Los Rosales”

551

Povodom predstojećih Kurban –bajramskih mubarek dana delegacija Medžlisa IZ-e Mostar je u četvrtak 11. novembra posjetila Centar za djecu i omladinu s posebnim potrebama „Los Rosales“ i uručila im prigodne bajramske poklone.

Medžlis nastavlja već ustaljenu praksu da prilikom naših mubarek dana posjećuje i prigodnim darovima obveseli djecu i omladinu u ovom centru, čiji je broj štićenika 162, a kojeg vrlo uspješno i srčano vodi direktorica Jasna Rebac.

Medžlis IZ-e Mostar prepoznaje značaj i širinu rada ove ustanove, i kao društveno odgovorni segment duhovno – odgojnog djelovanja i promicanja pozitivnih vrijednosti, želi i na ovaj način pružiti podršku radu ovoga centra i njegovim štićenicima, a u isto vrijeme pružajući im i priliku da se aktivno uključe u programe i projekte koje realizira u sklopu programa rada Info –servisa za mlade.

Glavni imam Medžlisa je prilikom posjete izrazio zadovoljstvo što je i ove godine predbajramska radost upotpunjena dolaskom djeci i mladima u centar „Los Rosales“, te zahvalio na pripremljenom umjetničkom programu kojeg su povodom Bajrama oni izveli.