Odigran četvrti stono teniski turnir

956
Miz Mostar Aktivnosti

U subotu, 6. aprila 2013. godine, u velikoj sali Kulturnog centra „Kralj Fahd“ odigran je četvrti turnir u stonom tenisu, koji već godinama tradicionalno organizuje Info-servis za mlade Medžlisa IZ Mostar.

Pobjednik turnira je Salem Hubić, drugi je Adis Husnić, dok je treće mjesto osvojio Jusuf Kafadar.

Ove godine turnir je organizacijom potpomogla i Unija studenata Univerziteta „Džemal Bijedić“. Turnir u stonom tenisu otpočeo je odlomkom iz Časne Knjige, kojeg je proučio Jusuf ef. Kafadar. Selame i dobrodošlicu na turnir svim učesnicima, kojih je ove godine bilo oko 70, iskazao je Eldis ef. Balić, rukovodilac Info-servisa za mlade.

Turnir u stonom tenisu protekao je u fer i korektnom nadigravanju učesnika, koji su se tokom cijelog turnira trudili ostvariti što bolji plasman na turniru koji je već prerastao u jedan značajan događaj za mlade Mostara. Od četiri turnira, ovogodišnji je bio najbrojniji učesnicima, što pokazuje da je Info-servis za mlade ponudio još jedan sadržaj vrijedan pažnje mladosti našeg grada.

Organizatori turnira, prije svečane dodjele nagrada, uručili su i zahvalnice ustanovama i džematima, koji su uzeli učešća na turniru i pružili podršku pri njegovoj organizaciji. Zahvalnice su pripale: Nastavničkom fakultetu, Fakultetu humanističkih nauka, Građevinskom fakultetu, Fakultetu informacijskih tehnologija, Karađoz-begovoj medresi, Srednjoj tekstilnoj i poljoprivrednoj školi, IV osnovnoj školi, O.Š. „Drežnica“, O.Š. „Mustafa Ejubović – Šejh Jujo“, O.Š. „Bijelo Polje“ Potoci, Centru „Los Rosales“, UG „Sinovi Mahale“, UG „Zalik“, te džematima: „Cernica“, „Donja Mahala“, „Podgorani“, „Potoci“, „Vrapčići“ i „Zalik“.

Po završetku ovogodišnjeg turnira učesnici su posjetili Studentski hotel (pored željezničke stanice) čiji je menadžment za njih organizovao ručak. Organizacija cjelokupnog događaja je protekla besprijekorno na zadovljstvo svih učesnika turnira.

Info-servis za mlade Medžlisa IZ Mostar zahvaljuje svim takmičarima na učešću i čestita nagrađenima!