“Novo vrijeme” predstavilo se i u Mostaru

839
Miz Mostar Aktivnosti

Sedmične novine “Novo vrijeme” nakon 19 objavljenih brojeva promovirane su danas u Mostaru. U novosagrađenom Medžlisovom Studentskom hotelu o ciljevima, metodologiji selekcije vijesti, uređivačkoj politici ove sedmične novine govorili su glavni odgovorni urednik Orhan Hadžagić, urednik rubrike na engleskom jeziku Muhamed Ljevaković i Enes Ratkušić novinar iz Mostara.

Jedan od osnovnih razloga pokretanja ove novine je širenje pozitivne energije čiji će fokus biti usmjeren na odgoj i obrazovanje najširih društvenih slojeva. Osnivač novine “Epoha press d.o.o. je svjestan činjenice da je pred uredništvom težak zadatak, jer se nikakvi rezultati ne postižu preko noći, te da je nužno uložiti dosta truda, rada i odricanja. Glavni odgovorni urednik Hadžagić je posebno naglasio kako su opredjeljeni da BH društvo treba humanizirati i odgajati. „Mislimo da je “Novo vrijeme” spremno dati novi implus zdravoj atmosferi“, kazao je Hadžagić. On je potom naglasio kako će uspjeh “Novog vremena” ovisiti i od stepena podrške BH društva.

Urednik rubrike na engleskom jeziku Muhamed Ljevaković u krajnje prijateljski intoniranom osvrtu, pored ostalog, protumačio je i nekoliko kur’anskih ajeta koji tretiraju temu medija i odnosa prema vijestima. „”Novo vrijeme” je novina koju možete slobodno i bez ikakvog stida pronijeti našim ulicama, donijeti je u svoju kuću, u svoju porodicu“, kazao je Ljevaković.

Ratkušić je na temleju bogatog novinarskog iskustva ocijenio kako se “Novo vrijeme” u svih 19 dosadašnjih brojeva odnosilo krajnje profesionalno i odgovorno, tretirajući ključne životne teme, a bježeći od medijskog senzancionalizma. „Novinske senzacije u suštini se treiraju kao zastor od svijeta, a ne prozor u svijet“, istakao je Ratkušić.