Danas su u vakufskom Studentskom hotelu imami Medžlisa IZ-e Mostar održali prvi radni sastanak u 2021. godini. Na sastanku su se tretirala aktuelna pitanja, te predstojeći izazovi u organizaciji vjerskog života u specifičnim okolnostima koje traju već devet mjeseci.

Glavni imam Medžlisa, mr. Dino ef. Makusmić, osvrćući se na analizu stanja vjerskog života u protekloj godini pohvalio je imame i džematske odbore te im se zahvalio na sveopćoj budnosti koju su pokazivali u cilju zaštite zdravlja i života naših džematlija, kao i šire društvene zajednice. Naglašena je potreba ustrajnosti na sprovedbi instrukcija viših instanci, kako bi se i dalje s ponosom moglo tvrditi da nijedna džamija nije bila klaster infekcije koronavirusom.

Ejub ef. Zukić je prenio iskustva i zapažanja sa nedavno održanog seminara u Sarajevu „Islamske vrijednosti u primjeni“, Admir ef. Čopelj se osvrnuo na nedavno provedenu humanitarnu akciju džemata Bijelog Polja, u kojoj je prikupljena pomoć za kupovinu specijaliziranih kolica Maidi Kurtović, kao i poboljšanja uslova života njene porodice, dok je Kenan ef. Ovčina izlaganjem o obavezi učenja ezana uživo podsjetio kolege na ibadetsku vrijednost ovog čina, kao i njegove raznolike duhovne koristi.

Na kraju sastanka, predstavnici Odbora Ilmijje Mostar su uručili imamima prigodne hedije.