Muallime povodom mjeseca rebiu-l-evela darovale štićenike Javne kuhinje

751
Miz Mostar Aktivnost

Povodom 12. rebiu-l-evvela, u znak sjećanja i iskazivanja poštovanja prema posljednjem Božijem poslaniku, u namjeri da potaknu pozitivnu humanu misao o prijateljstvu i razumijevanju rukovodstvo Škole islama za žena koja djeluje pri Medžlisu IZ-e Mostar 23.12. korisnicima Javne kuhinje uručilo je prigodne poklone. Riječ je o slatkišima koje su za ti priliku pripremile predavači(ce) i polaznice Škole islama.

Miz Mostar Aktivnost

U projekt je bilo uključeno oko stotinu žena. Sudeći prema reakcijama menadžmenta Jave kuhinje sam gest pažnje tim ljudima je važniji od sadržaja poklona. „Nadamo se da ćemo ovim postupkom steći Božiju milost i naklonost, jer su naše džematlijke s tolikom predanošću i iskrenošću prihvatile poziv naših mualima da učestvuju u takvom jednom nadasve ljudskom činu“, kazao je glavni imam Medžlisa IZ-e Mostar Suljo ef. Cikotić. Izrazio je zahvalnost rukovodstvu škole islama za žene i mualimi Fatimi Puce na čiju inicijativu je projekat realiziran.

Miz Mostar Aktivnost

„Obzirom da je i Poslanik bio jetim i da je isticao brigu o jetimima, nemoćnima, bolesnima, potrebnima i naše mualime je rukovodio isti osjećaj da korisnicima Javne kuhinje u Mostaru bar za taj dan iskreno i od srca uruče prigodne poklone u znak pažnje i brige. Pokloni možda i nisu toliko vrijedni koliko je važna poruka da se te starije osobe mogu u svakom trenutku obratiti našim mualimaa i s njima porazgovarati“, ocijenio je ef. Cikotić. Rukovodstvo Škole islama samo dan poslije posjetilo je i organizaciju „Sunce“ i djecu sa posebnim potrebama.

Miz Mostar Aktivnost

Istim povodom članice Kulturno edukativnog centra Sehara na ulici su prigodnim poklonima darivale prolaznike skrenuvši na taj način na svoje životno svoje opredjeljenje i ubjeđenje slijeđenja Božijeg poslanike i njegovog suneta.

Miz Mostar Aktivnost Miz Mostar Aktivnost Miz Mostar Aktivnost

Imami Medžlisa IZ-e Mostar organizirano su posjetili Staročki dom gdje su proučili tradicionalni mevlid-išerif.