U ponedjeljak, 04. juna 2018. god., u restoranu vakufskog Studentskog hotela Mostar priređen je iftar za vakife u džematima, predsjednike džematskih odbora, članove Izvršnog odbora Medžlisa, kao i penzionisane imame. Ovo je već tradicionalni iftar ovim povodom, kojim se želi iskazati zahvalnost ljudima koji svojim radom i ulaganjem pomažu aktivnosti Islamske zajednice i njene institucije.
Prisutnima su se, u svojstvu domaćina, obratili glavni imam mr. Dino ef. Maksumić i predsjednik Medžlisa g. Ramiz Jelovac.
Glavni imam je u svom obraćanju podsjetio na vrijednost pomaganja i ulaganja u projekte koji kao svoj rezultat imaju poboljšanje vjerskog života. Posebno se zahvalio vakifima koji su prepoznali važnost institucije vakufa, kao i institucije zekata, koji su temelji opstojnosti i prosperiteta Zajednice.
Predsjednik Medžlisa g. Ramiz Jelovac se također zahvalio prisutnima na nesebičnom zalaganju za interese Islamske zajednice, posebno uzimajući u obzir da je njihov rad volonterski. Također je podsjetio na institucionalnost Zajednice upozorivši na ništavnost tendencija određenih organizacija koji prikupljaju sredstva zekata i sadekatu-l-fitra vaninstitucionalno.
Iftar za vakife