U organizaciji Džematskog odbora Gornja Drežnica, a pod punim pokroviteljstvom džematlije Hasana (Mehmeda) Pezića, u subotu, 02.06.2018. godine, upriličen je iftar u dvorištu džamije u Gornjoj Drežnici. U prelijepom ambijentu džamijskog dvorišta zajedno je iftarilo oko 140 ljudi – džematlija iz Drežnice i gostiju iz vjerskog, javnog, društvenog i političkog života u Hercegovini.

U ime organizatora, riječi dobrodošlice svim prisutnima i zahvalnosti pokrovitelju te onima koji su doprinijeli organizaciji iftara uputio je džematski imam Ejub ef. Zukić.
Nakon toga, radost zajedničkog iftara sa prisutnima je podijelio i glavni imam Medžlisa IZ-e Mostar mr. Dino ef. Maksumić. U svom obraćanju ef. Maksumić je uputio prigodne ramazanske poruke, posebno naglašavajući značaj stalnog jačanja Islamske zajednice kao i potrebu što čvršćeg zajedništva i jedinstva muslimana. Kao jedan od najvažnijih instrumenata jačanja Islamske zajednice istakao je zekat i sadekatul fitr, odnosno njihovo prikupljanje putem Fonda Bejtu-l-mal.

Govoreći o neophodnosti zajedništva i jedinstva muslimana, čemu doprinose, između ostalog, i ovakvi iftari, ef. Maksumić je kao primjer dobre prakse u tom pogledu istakao ovaj džemat. Džematski odbor zahvaljuje pokrovitelju ovog iftara, kao i omladini iz džemata koja je svojim angažmanom doprinijela izuzetno uspješnoj organizaciji istog.
Iftar Drežnica