Glavni imam Medžlisa IZ-e Mostar Suljo ef. Cikotić danas je u svom uredu zvanično primio pobjednike ovogodišnjeg mektepskog takmičenja na nivou Medžlisa.
U kategoriji kiraeta za mlađi uzrast najbolje rezultate ostvario je Zejd Marić iz džemata Opine, u kategoriji stariji uzrast Abdullah Tabaković iz džemata Zalik 1, dok je u kategoriji općeg znanja za mlađi uzrast prvo mjesto osvojila Ena Maksumić iz džemata Brankovac (Karađoz-begova džamija) a u kategoriji općeg znanja za stariji uzrast Selma Baralija iz džemata Opina.
Ef. Cikotić se zahvalio pobjednicima na ostvarenom uspjehu, a posebno na činjenici da će predstavljati Medžlis IZ Mostar na narednom nivou takmičenja u organizaciji Mostarskog muftijstva. „Vi ste pokazali najviše znanja na održanom takmičenju i vi ćete predstavljati sve naše mektebe, naših 1700 upisanih polaznika mektepske pouke, sve ono lijepo i pozitivno što ste učili sa svojim mualimima, nastavnicima i roditeljima. Trebate biti ponosni na sebe, jer vi jeste ponos svojih roditelja, ponos svojih džemata i ponos našega grada,“, kazao je ef. Cikotić.
Poželivši im svako dobro u daljem radu, obrazovanju i odgoju ef. Cikotić se zahvalio i njihovim mualimima Šefik ef. Čavčiću, Amir ef. Deliću i hafizu Jusuf ef. Bećoji na uloženom trudu i zalaganju.
Hafiz Bećoja sa pobjednicima evocirao je uspomene na slična takmičenja na kojima je i on sam često bio među najboljima poručivši im kako se radi o nezamjenjivom iskustvu koje često zna biti dodatna motivacija na putu sticanja vjerskog znanja.
Amir ef. Delić nije krio zadovoljstvo naglasivši kako je Ena bila pravo iznenađenje za cijeli mekteb jer tek odnedavno redovno pohađa mektepsku nastavu. „Ovo je jedna vrlo važan momenat jer nam je glavni imam na ovakav način odao priznanje“, rekao je ef. Delić.
Ef. Čavčić iskoristio je priliku da pobjednicima čestita na uspjehu podsjetivši kako su se svojim rezultatima izdvojili u posebnu ekipu pred kojom stoji još mnogo izazova i još mnogo dobrih rezultata. „Međutim, najvažnija stvar je da vi volite i da živite islam. Važno je da vi date sve od sebe i da se pripremite koliko možete a Bog će pomoći ustrajne“, poručio je ef. Čavčić.
Ovogodišnje mektepsko takmičenje na nivou Medžlis aIZ-e Mostar održano je u nedjelju 9. Aprila 2017.g. u učionicama Karađoz-begove medrese.
Pobjednici mektepskog takmicenja