Na beharu pogled nađe svoj mir i u tom miru uživa. U Kur’anu duša nađe svoj mir i u tom miru živi…

Blagaj u beharu bio je domaćin učesnicima prve večeri Kur’ana koju je organizovao Ženski aktivizam MIZ Mostar. Iza zidova Sultan Sulejmanove džamije poslije akšama u odabranoj Redžebskoj noći, mir u Kur’anu potražile su žene iz Blagaja, Mostara, Stoca, žene okupljene oko Škola islama , CUK-A, profesorice Medrese, kao i njihove učenice. Milozvučni glasovi hafize Indire Mujkanović Tulek, profesorice Selvedine Šehić Maksumić, učenica Karađoz – begove-medrese: Nejre Gromile, Amine Hero, Saime Kovačević, Rejhane Pobrić, Fatime Cikotić i muallime Fatime Puce davali su poseban ugođaj.

Korisno predavanje je održala hafiza Lejla Boškailo Obradović. Uvažena hafiza je govorila o značaju i vrijednosti učenja i podučavanja Kur’anu potkrepljujući ajetima časnog Kur’ana i Hadisima Božijeg poslanika. Kroz samo predavanje vodila se životno poučnim pričama. Domaćin večeri je bila Muallima Fatima Puce koordinatorica za ženski aktivizam MIZ Mostar, nije krila oduševljenje brojem prisutnih i njihovim zadovoljstvom poslije večeri Kur’ana, ističući: “Ovo je bila jedna od prvih večeri Kur’ana za žene u novijoj historiji Hercegovine, ovo je svjetionik u nemirnom moru svakodnevnice. Ovo je izlaz iz mraka u svijetle sokake Hercegovine”.

U susret jaciji namazu i novim pobjedama, program je nastavljen dovom koju je proučila koordinatorica za ženski aktivizam ispred Mostarskog muftijstva profesorica Ramiza Bandić Kafadar. Ugodno druženje aktivistice su nastavile posije jacije namaza u prostorijama Omladinskog Kruga…

 

vecer Kur'ana za zene