Miz Mostar Aktivnosti

U okviru plana posjete osnovnim školama na početku nove školske godine glavni imam Medžlisa IZ-e Mostar Suljo ef. Cikotić posjetio je i Osnovnu školu „Mujaga Komadina“. Direktoru Semiru Šejtaniću zaželio je hairli i uspješan rad i na individualnom i na kolektivnom planu. Zahvalio se na uspješnoj dosadašnjoj saradnji sa Islamskom zajednicom i na učešću u projektima važnim za grad Mostaru i državu Bosnu i Hercegovinu.

„Ova posjeta je ujedno i potvrda naše opredijeljenosti da nastavimo tu saradnju i da na osnovu nje otvaramo nove perspektive i osmišljavamo nove programe i sadržaje“, istako je ef. Cikotić. Na sastanku, kojem je prisustvovao i imam u Donjoj mahali Jusuf ef. Kafadar, razgovaralo se i o odličnoj saradnje vjeroučitelja i imama ali i potrebi da ona bude još bolja i još konstruktivnija.

„Islamska zajednica Vam u svakom slučaju stoji na raspolaganju gdje god to možemo“, poručio je ef. Cikotić. Direktor Šejtanić se u ime kolektiva osnovne škole zahvalio na posjeti i prijateljskoj gesti, podršci koja je uvijek dobro došla. Prisjetio se uspješnih projekata i programa koje su organizirali naglasivši kako su vrata njihove škole uvijek otvorena za sve dobre i pozitivne procese.