Festival Ilahija i Kasida u znaku hora El-Kamer

572
Miz Mostar Aktivnosti

Sinoć je na 7. Festivalu Ilahija i Kasida u Gornjem Vakufu hor Medžlisa Islamske zajednice Mostar El Kamer osvojio prvo mjesto.

Neafirmisani horovi su se takmičili za titulu najboljeg hora i pobjednika Festivala. U takmičarskom dijelu publici i žiriju se predstavilo šest horova: Hor Malkan Čauš iz Brodareva (Prijepolje, Srbija), Hor El-Kamer iz Mostara, VIS Merak iz Sapne, Hor Asocijacije žena Nur iz Gornjeg Vakufa, Hor Bedr iz Zenice te Hor Dejn iz Banja Luke.

Prema odluci žirija prvo mjesto je pripalo Horu El-Kamer Medžlisa IZ Mostar koji su sa dvije numere osvojili i publiku i žiri. Drugo mjesto su zauzeli zaista jedinstveni Hor Dejn iz Banja Luke, dok je treće mjesto pripalo isto tako odličnom Horu Malkan Čauš iz Brodareva (Prijepolje Srbija).

Pohvale idu i ostalim Horovima jer su bili sjajni a domaći Hor Asocijacije žena Nur Medžlisa IZ Gornji Vakuf za prvo javno pojavljivanje i učešće na nekom Festivalu je od strane publike dobio zaslužene aplauze. U revijalnom dijelu programa publici se predstavio Hor Elči Ibrahimpašine medrese iz Travnika te prošlogodišnja pobjednica solista Ajna Hasanbegović.

Dvorana Centra za obrazovanje i kulturu je bila premala da primi sve građane koji su željeli da prisustvuju takmičarskom dijelu.

BZK „Preporod“ Gornji Vakuf