Drugi malonogometni turnir “Bedr”

593
Miz Mostar Aktivnost
Miz Mostar Aktivnost

Povodom obilježavanja noći Lejletu-l-Bedr u džematu Zalik je 16. avgusta održan drugi po redu malonogometni turnir pod nazivom “Bedr” na malonogometnom igralištu u Sjevernom logoru.

Ranijih godina se dan Bedra u džematu Zalik obilježavao na raličite načine. U posljednje vrijeme je bila ustaljena praksa dobrovoljnog darivanja krvi u znak sjećanja na šehide Bedra.
Međutim, pošto je Ramazan posljednjih godina u ljetnom periodu, stručno osoblje RMC “Dr. Safet Mujić” je dalo preporuku da se izbjegne darivanje krvi u ovim mostarskim vrućim ljetnim danima.
Zbog navedenog džemat Zalik je ove i prošle godine organizirao malonogometni turnir na kojem su učestovali igrači i ekipe s područja džemata Zalik. Postojao je interes i drugih džemata ali uslovi nisu dozvoljavali učešće većeg broja ekipa.

Ove godine na turniru je učestvovalo osam ekipa za koje su nastupila 64 igrača. Turnir je otvorio Šefik -ef. Čavčić, imam u džematu Zalik, naglasivši da je poruka Bedra mladima da čuvaju vjeru i domovinu.
Turnir je počeo poslije teravih-namaza a trajao je do sehura, kada je na igralištu priređen zajednički sehur za sve učesnike i gledaoce.

Prvo mjesto osvojila je ekipa “Bosanski mudžahidi”, sastavljena od nekadašnjih polaznika mektebske nastave u džematu Zalik.
Najbolji strijelac je Kenan Husić, član pobjedničke ekipe, nekadašnji polaznik mekteba Zalik.
Nagradu za fair-play dobila je ekipa “Young boys” sačinjena od sadašnjih polaznika mekteba.
Nagrada za pobjedničku ekipu je zajednički iftar u lokalnom restoranu Megamarkt na području džemata Zalik.