Akcija čišćenja “Od mosta do mosta”

1713
Miz Mostar Aktivnosti

Članovi Info-servisa za mlade Medžlisa Islamske zajednice Mostar 11.03.2017. godine su realizovali 1. akciju čišćenja „Od mosta do mosta“. Akciji se odazvalo između 30 i 40 članova, a pridružili su se i izviđači OI „Stari grad“. Kao što je i najavljeno, okupljanje i podjela opreme je obavljeno u 9 sati, a nakon toga se krenulo u čišćenje naselja Donja Mahala, Tekija, Luka i jedan dio Šehovine. Ulice, sokaci i manji dio obala rijeke Neretve od danas su čistiji. Osim toga, svijest kod naših sugrađana, kad je u pitanju očuvanje životne okoline i štetnost odlaganja smeća i otpadaka na za to nepredviđena mjesta, je podignuta na jedan veći nivo, što je ujedno i cilj ovog projekta.

Miz Mostar Aktivnosti

Ovo je bila prva ovakva akcija Ekološke sekcije Info-servisa za mlade, a sve ukupno druga u ovoj godini. U naredna dva mjeseca sprovest će se još 2 ili 3 akcije čišćenja s krajnjim ciljem uređenja , cijelog Grada Mostar. Ovo nije jedini projekat Info-servisa za mlade na ovom polju, jer se u narednom periodu očekuje još nekoliko projekata od velike važnosti za Grad Mostar i sve ljude koji žive u njemu.

Miz Mostar Aktivnosti

Uz zahvalu svima koji su učestvovali, iz Izvršnog odbora Info-servisa pozivaju sve zainteresovane da i dalje prate FB stranicu Info-servisa za mlade kojima će najavljivati i obavještavati o budućim projektima i akcijama, ne samo iz ekologije nego iz svih domena života.

IZVRŠNI ODBOR INFO-SERVISA ZA MLADE MIZ MOSTAR

 album Ciscenje