Dodjelom certifikata učesnicima 07.01.2017.g. završen je “Edukativni kamp za mlade 2017.” u kome je učešće uzelo 35 srednjoškolaca iz Mostara, Konjica, Čapljine i Stoca. Kamp je obilovao raznim sadržajima edukativnog, sportskog, rekreacijskog, vjerskog karaktera. Cilj kampa je bio zbližiti omladinu našeg grada i ostalih gradova našeg Muftijstva te stvoriti neraskidive prijateljske veze među njima, u čemu smo, čini se, i uspjeli, a trajao je od 04. do 07.01.2017.g.

Omladina je snaga svakog društva. Oni su nosioci progresivnih ideja i projekata. Podršku i učešću u realizaciji ovog projekta pružili su: Karađoz-begova mederesa, Medžlis Islamske zajednice Mostar, Muftijstvo mostarsko, UG “Zalik” te O.Š. “Zalik”, prof. Valdet Peštalić, Mr. Dino ef. Maksumić, Enver ef. Husnić i Kenan ef. Ovčina.

U nadi da će mladići i djevojke, učesnici našeg kampa, utjecati na promjene u sredini u kojoj žive, da će pozitivno, i sa kampa poneseno iskustvo, znanje i energiju prenositi na svoje vršnjake, pozivamo ostalu omladinu grada da budu dio pozitivne priče zvane Info-servis za mlade.Video o aktivnostima kampa se nalazi na sljedećem linku: www.youtube.com

Kamp Info servis