U sklopu ETOS inicijative, a pod pokroviteljstvom TPO fondacije u ponedjeljak, 21.10.2019. godine, nastavljena je realizacija projekta ‘Mostar – više od tolerancije’. Nosilac projekta je JU Srednja građevinska škola Mostar, a učesnici su još III O.Š., Građevinska škola Jurja Dalmatinca i VI O.Š.
Ova, treća, aktivnost održana je u prostorijama Info-servisa za mlade MIZ Mostar.
Temu dana „Otvorenost“, obradili su mostarski imam Hišam ef. Hafizović i sveštenik Branimir Borovčanin. Nakon predavanja, učenici iz 4 navedene škole učestvovali su u kreativnoj radionici, pri čemu su se, razmišljajući o otvorenosti, učili tome da je jednako važno razgovijetno i detaljno prenijeti poruku, a ukoliko je potrebno i pronaći različite načine za prijenos iste, kao i to da se poruka koja nam se prenosi shvati i pokuša primijeniti.

Istaknuto je da fokus treba biti na onom što nam se govori, što iz kulture, što iz toga da želimo drugima što i sebi, da treba da bude na velikom nivou, kako bi bili sigurni da smo uradili ono što je do nas. Također, kroz predavanja je naglašeno da je hrabrost priznati greške, a da je prvi vid slabosti biti osvetoljubiv i voditi raspravu bez argumenata.

Radionicu su održali profesorica Elvedina Kazazić i aktivisti Info-servisa za mlade MIZ Mostar.
Otvorenost